Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Fender elektromos gitárok könyve - BACON, Tony

BACON, Tony

Fender elektromos gitárok könyve

Eredeti cím: Fender Electric Guitar Book
Fordította: Szántai Zsolt

Kategória: zene, albumok
Terjedelem: 192 oldal
Ár: 4600 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-075-2
Kiadás éve: 2008

Fender elektromos gitárok könyve - BACON, Tony megrendelése

Fülszöveg:

Minden, amit a Fender elektromos gitárokról, történetükről tudni kell.

Leo Fender 1950-ben építette meg első tömörtestű elektromos gitárját, a ma Telecaster néven ismert modellt, valamivel később pedig bemutatta a szintén legendássá vált Stratocastert.
A Fender formás, könnyen használható hangszereinek az 1960-as években jelentős szerepük volt  a rock- és popzenében bekövetkezett jelentős változásokban; olyan, mindmáig nagy hatású zenészek játszottak a cég által épített gitárokon, mint Buddy Holly, Jimi Hendrix, George Harrison, Keith Richards, Eric Clapton és Kurt Cobain.
A könyvből megismerhetjük a tömörtestű elektromos gitárok építésével foglalkozó legnagyobb amerikai cég múltját és jelenét; a pontos adatokat tartalmazó olvasmányos szöveget a különböző modellekről és a Fenderhez kapcsolódó dokumentumokról készült pompás, színes képek egészítik ki.
A gitárosok, a hangszer kedvelői és a gyűjtők is fontos információkat szerezhetnek a modelleket részletesen bemutató referencia-anyagból.

Tony Bacon a gitár történelmével foglalkozó legjelentősebb írók egyike, a Jawbone Press egyik alapítója. Fontosabb munkái: 50 Years of Fender (A Fender 50 éve), Six Decades of the Fender Telecaster (A Fender Telecaster hat évtizede), Electric Guitars – The Illustrated Encyclopedia (Elektromos gitárok – illusztrált enciklopédia), Feedback & Fuzz (Feedback és effekt), Ultimate Guitar Book (Nagy gitárkönyv).
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

  • Az egyetlen olyan könyv, amelyből megismerhetjük a Fender elektromos gitárok, a Telecasterek, a Stratocasterek, a Jazzmasterek, a Mustangok, a Jaguarok, a Showmasterek és a többi modell történetét.
  • Pontos és naprakész információk, különleges, színes képek gyűjteménye.
  • A cég története az alapítástól a CBS-korszakon és a Fender Japan megalapításán keresztül egészen napjainkig; a Fender egykori és jelenlegi munkatársainak első kézből származó beszámolói a céget érintő kulcsfontosságú eseményekről.
  • Színes fotók, amelyek révén vizuálisan is nyomon követhető, hogy a Fender tervezői és gitárépítő mesterei milyen válaszokat adtak a zenészek, a piac és az új zenei stílusok által támasztott követelményekre.
  • Az egyes modellek részletes bemutatása; a hangszerek eredetiségére utaló jelek ismertetése a gyűjtők számára.
  • Tökéletes referencia-anyag – a gitárimádók napi olvasmánya.