Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A Klastrom titka - AUSTEN, Jane

AUSTEN, Jane

A Klastrom titka

Eredeti cím: Northanger Abbey
Fordította: Borbás Mária

Kategória: szépirodalom, Illusztrált Klasszikusok
Terjedelem: 300 oldal
Ár: 2490 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-196-4
Kiadás éve: 2011

A Klastrom titka - AUSTEN, Jane megrendelése

Fülszöveg:
„Catherine betöltötte tizenhetedik életévét, ám egyetlen szeretetreméltó ifjút sem ismert meg, aki felébreszthette volna szunnyadó érzelmeit: egyetlen igaz szenvedélyt sem lobbantott lángra, és nem keltett semminő, ha mégoly szerény és múló csodálatot sem. Ez már valóban különös! Ám a különös dolgoknak rendszerint okát adhatjuk, ha tüzetesen felkutatjuk az eredetüket. A környéken egyetlen árva gróf, de még báró sem akadt. Morlandék ismeretségében egyetlen család sem volt, amely küszöbön lelt fiúgyermeket nevelt és támogatott volna – egyetlen ifjú sem, kinek a származását homály borítaná. Catherine atyjának nem volt gyámfia, a község földesurát pedig nem áldotta meg gyermekkel az Ég.
Ám ha egy ifjú hölgy hősnőnek rendeltetett, negyven környékbeli család megátalkodottsága sem állhatja az útját. Valaminek történnie kell – és fog is történni, hogy hősnőnk útjába vesse a hőst.”

A világszerte reneszánszát élő szerző legszórakoztatóbb regénye ifjú hölgyek férjfogással kapcsolatos mesterkedéseinek, botlásainak és igyekvésének története, akárcsak a legtöbb Austen-mű. Az alig tizenhét esztendős, naiv, ábrándos Catherine még úgy képzeli, hogy az élet éppen olyan csodálatos kalandok sorozata, amilyenekről kedvenc regényeiben olvasott. Ismerősei meghívják magukkal Bath városába, hogy bevezessék a nagyvilági társaságba, és a bálok, színházak forgatagában nemsokára több vonzó fiatalemberrel is megismerkedik. S amikor egy kedves barátnőjének a családja meginvitálja ősi fészkébe, a Northanger Klastromba, a vonzalmak szálai csak egyre kuszábbak lesznek… Vajon ráébred-e időben Catherine, ki vonzódik hozzá tiszta szívből? Kizökken-e regényes ábrándjaiból, képzelgéseiből, mielőtt túl késő lenne?Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„…olyan mű csupán, amelyben a szellem legnagyobb erőit vonultatják fel, amelyben a világ legcsiszoltabb nyelvén közvetítik az emberi természet legalaposabb ismeretét, változatainak legszerencsésebb foglalatát, a szellem és a humor leggazdagabb áradását.”