Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Patty Diphusa - Egy pornósztár vallomásai - ALMODÓVAR, Pedro

ALMODÓVAR, Pedro

Patty Diphusa - Egy pornósztár vallomásai

Eredeti cím: Patty Diphusa
Fordította: Mester Yvonne

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 208 oldal
Ár: 1900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-234-3
Kiadás éve: 2011

Patty Diphusa - Egy pornósztár vallomásai - ALMODÓVAR, Pedro megrendelése

Fülszöveg:
A hedonista Patty Diplusában túlteng az életkedv, sosem alszik; naiv, gyengéd, groteszk, narcisztikus lény, aki az összes elképzelhető földi örömet imádja, megéli, és – önnön jól felfogott érdekében – igyekszik mindent a pozitív oldaláról megközelíteni. Személyiségjegyei, szokásai, életszemlélete a nyolcvanas évek szellemi pezsgése, a movida jellegzetes figurájává teszik. Szókimondó, polgárpukkasztó, vérbő beszámolóiban a madridi éjszaka hajmeresztő történéseit és minden képzeletet felülmúló szereplőit tárja elénk, melyek közül sokan a filmvászonról köszönnek majd vissza.
Hogy kicsoda Patty, a magát szexszimbólumként meghatározó provokatív pornósztár? Nem más, mint Almodóvar írói álneve. A rendező ugyanis hősnője bőrébe bújva osztja meg hónapokon keresztül olvasóival madridi élményeit, a La Luna című alternatív lap állandó rovatában.
A színes, egymással laza kapcsolatban álló, komikus-groteszk írásokból pedig Pedro Almodóvar ars poeticája rajzolódik ki.

„Végezetül már csak arra szeretnélek kérni benneteket, hogy igyekezzetek ugyanolyan lazán olvasni a könyvemet, mint ahogyan megírtam.”Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.