Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Tollatlan jószág - ALLEN, Woody

ALLEN, Woody

Tollatlan jószág

Eredeti cím: Without Feathers
Fordította: Békés Pál, Dezsényi Katalin, Hideg János, László Zsófia

Kategória: szórakoztató irodalom
Terjedelem: 172 oldal
Ár: 2500 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-009-7
Kiadás éve: 2008

Tollatlan jószág - ALLEN, Woody megrendelése

Fülszöveg:

Akárcsak előző két könyvében, Woody Allen a Tollatlan jószág szösszeneteiben is előszeretettel rántja le a leplet mindenről, amiről lerántható. Otthonosan mozog az irodalomban, a filozófiában és a művészettörténetben, nagy élvezettel figurázza ki a sznobokat. Úgy tesz mint akinek fikarcnyit sem imponál Szókratész, Kant, Kierkegaard, vagy akár Descartes… hogy Strindbergről, Freudról és Kafkáról már ne is beszéljünk.
Amit egyik kritikusa Stephen Leacockról írt, Woody Allenre is áll: „életfilozófiáját a nevetés nyelvére fordította le”.
Egyszerre tiszteletlen, megbotránkoztató és morbid, de közben a vak is látja, hogy valahol a lelke legmélyén érzelmes és szomorú is – vagy ha nem, hát remekül adja.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Nem kétséges, hogy van túlvilág. Csupán az a kérdés: milyen messze van a belvárostól, és meddig tart nyitva? Váratlan események adódnak. Az egyik ember kísértetet lát. A másik hangokat hall. A harmadik arra ébred, hogy a bilibe lóg a feje. Ugyan hányan akadnak közöttünk, akik még sohasem érezték tarkójukon egy jéghideg kéz érintését, mikor épp egyedül voltak odahaza? Mi lehet e tapasztalatok mögött? Vagy ha nem mögöttük, hát előttük? Igaz-e, hogy egyesek képesek a jövőbe látni vagy szellemekkel társalogni? És van-e rá mód, hogy az ember halála után is zuhanyozhasson?”