Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Mellékhatások - ALLEN, Woody

ALLEN, Woody

Mellékhatások

Eredeti cím: Side Effects
Fordította: Békés Pál, Dezsényi Katalin, Hideg János, László Zsófia

Kategória: szórakoztató irodalom
Terjedelem: 146 oldal
Ár: 2500 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-010-3
Kiadás éve: 2008

Mellékhatások - ALLEN, Woody megrendelése

Fülszöveg:

Tudtad, hogy nem csupán a gyógyszereknek, hanem magának az életnek is vannak súlyos, dermesztően hatékony, ám egyszersmind roppant vicces mellékhatásai? Netán mindezek egyszerre? Itt van például a nagy ember, Sandor Needleman, aki az életbe bele is hal, a könnyáztatta, gyászoló tömeg mégis megszakad a röhögéstől, midőn a búcsúztatását hallgatja.
Vagy az ateista halálra ítélt, aki a kivégzése előtti estén megtérne ugyan, ámde nincs hova, a paptól ugyanis meglepetéssel értesül, hogy sajnos nincs szezon. Ilyenkor a legtöbb főbb hit már foglalt. Tekintettel az idő rövidségére, talán előjegyezhe-tik valamilyen hinduféleségre. Egy útlevélkép méretű fotóra lesz szükség hozzá, mondja az atya. Mit tehet erre az elítélt? Belátja: hiába minden. Egymagának kell a sorsával szembenéznie. Nincs Isten. Az élet céltalan. Minden múlandó.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Szeretkezni kezdtek Juliettel – vagy szex volt csupán? Cloquet jól tudta: a szex és a szerelem két külön dolog, de mindkettőt csodálatosnak tartotta, amennyiben a partnerek egyike sem visel homár alakú partedlit. A nők, jegyezte meg magában, lágyan elborítanak. A lét is teljesen beborít. Aztán az ember soha többé nem tud belőle kimászni, csak valami nyomós kifogással, mint az anyja születésnapja vagy egy bírósági idézés. Cloquet gyakran gondolt a magában való lét és a másban való lét közötti különbségre, és arra a következtetésre jutott, hogy bármelyik csoportba tartozzék is az ember, mindig a másik szórakozik jobban.
A szeretkezés után jót aludt – mint rendesen, de másnap reggel, legnagyobb meglepetésére Gaston Brisseau meggyilkolása miatt letartóztatták.”