Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Annie Hall - ALLEN, Woody

ALLEN, Woody

Annie Hall

Eredeti cím: Annie Hall
Fordította: Polyák Béla

Kategória: forgatókönyvek, film
Terjedelem: 232 oldal
Ár: 2000 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-133-9
Kiadás éve: 2010

Annie Hall - ALLEN, Woody megrendelése

Fülszöveg:
ALVY: Tudod, én nagyon pesszimistán szemlélem az életet… Az élet dolgait két csoportba sorolom: vannak a rettenetes és a nyomorúságos dolgok… Már gyerekkoromban is mindig rosszul választottam nőt magamnak. Szerintem igazából ez a baj velem. Például amikor anyám elvitt megnézni a Hófehérkét, az összes többi gyerek Hófehérkébe lett szerelmes. Én viszont rögtön belezúgtam a gonosz mostohába.
ANNIE: Alvy, te képtelen vagy élvezni az életet, tudod? Neked New York az életed, semmi több. Pont olyan is vagy. Mint egy magányos sziget.
ALVY: Én csak úgy… csak akkor tudok örülni valaminek, ha mindenki más is örül neki. Tudod jól… Ha megtudom, hogy egy ember éhezik valahol, az nekem egész estére betesz… Na most akkor hozzám jössz vagy nem?

A 75 éves Woody Allen számos kritikus szerint minden idők egyik legnagyobb rendezője. Az egykori partnere, Mia Farrow által indított gyermekmegrontási perben döntést hozó bíró szerint „öntelt, ellenséges, ítélőképessége hiányos”. A fia így nyilatkozott róla: „Az apám elvette a nővéremet. Így most a fia is vagyok, meg a sógora is. Ez óriási erkölcsi kihágás.” Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint például a Játszd újra, Sam!, a Manhattan, a Hannah és nővérei vagy a Hatalmas Aphrodité.

 
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

A csetlő-botló, bizonytalan, suta manhattani komikus, Alvy Singer egy teniszklubban ismerkedik meg a vonzó Annie-vel, és a maga idegbeteg módján azonnal bele is szeret. A többi, ahogy mondani szokás, ma már történelem – mégpedig filmtörténelem, ugyanis ez a máig páratlanul népszerű Woody Allen talán legkiemelkedőbb alkotásának, az Oscar-díjas Annie Hallnak az alaphelyzete. A cinikus Alvy és az önmagát kereső Annie bontakozó kapcsolatának hol romantikus, hol komikus, hol pedig szánalmasan kisszerű epizódjai – a kirándulások, a civakodások, a közös szexuális tapasztalatok – egyszerre tükrözik és parodizálják a New York-i értelmiségi társadalom életmódját, gondolatvilágát. A történet egy szerelem tündöklésének és bukásainak neurotikus mementója, a sziporkázó poénoknak köszönhetően mégis végtelenül szórakoztató.